Jest taka noc...
Lubimy świętować!
AquaSki Travel - sprawdzony i polecany

Nasze strony

opineoyoutube

AquaSki na Facebooku

AquaSki Travel - co słychać w firmie, czyli aktualności

Kulinarne kreacje - impreza integracyjna

Kulinarne kreacje - impreza integracyjna AquaSki TravelAndrzejkową porą, kiedy możemy odetchnąć po udanym sezonie letnim i nabrać sił przed nadchodzącym sezonem zimowym, postanowiłyśmy... dobrze zjeść! Ale żeby dobrze zjeść (lub zjeść cokolwiek), najpierw trzeba to sobie ugotować. I tak, idąc tropem doskonale zaopatrzonej kuchni, trafiłyśmy do krakowskiego lokalu, w którym panujący półmrok zwiastował coś tajemniczego...

 

Podsumowanie sezonu letniego

Za nami sezon letni, pełen ciężkiej pracy. W tym roku obsłużyliśmy o 13% więcej klientów niż w zeszłym: 4000 osób spędziło ponad 15 200  nocy na słonecznej Słowacji, gościnnych Czechach i w gorących Węgrach. Były to zarówno osoby, które wyjechały z nami po raz pierwszy, ale też nasi stali klienci, którzy swoje wakacje realizują z nami od wielu lat - jedni z nich mają swoje ulubione miejsca, do których ciągle wracają, innym natomiast wyszukujemy ciekawe propozycje spędzenia wakacji czy urlopu. Zauważyliśmy, iż zdecydowana większość decyzję o miejscu wakacyjnej destynacji zostawiła na ostatnią chwilę i były to krótsze pobyty niż w ubiegłych latach. Cieszymy się, że prawie wszyscy wrócili zadowoleni - odnotowaliśmy tylko 1 reklamację, która została rozpatrzona pozytywnie. Klienci częściej też dzwonili do nas podczas pobytu, przez co mogliśmy rozwiązać drobne nieporozumienia od razu.

Całej ekipie AquaSki Travel chciałbym podziękować za doskonałą organizację - relacjonuje Karol Tomczyk, właściciel BT KRAKUS.

Kulinarne kreacje

Zziębnięte z powodu późnojesiennej aury dziewczyny AquaSki Travel dotarły do Kulinarnych Kreacji. Niepozorny z zewnątrz lokal zachwycił Panie swoim ciepłym wnętrzem: ceglaste ściany, drewniane wykończenie i błyszczące naczynia utwierdziły, że był to dobry wybór. Gdy szef kuchni podał gorący krem pomidorowy, wszystkie twarze rozpromieniły się w radości - ciepła zupa szybko ogrzała ekipę AquaSki Travel, która chwilę później była już gotowa na wspaniałą przygodę z nauką gotowania.

Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje

Kuchnia była idealnie przygotowana, każdy miał swoje własne stanowisko. Dziewczyny podzieliły się na dwie grupy: pierwsza przygotowywała polędwiczki w cieście francuskim, a druga filet z dorady z kaszą kuskus. Z pomocą szefa kuchni, Macieja Kopczyńskiego, Asia i Ania zajęły się przygotowywaniem mięsa, a Ania, Gabrysia i Gosia filetowaniem ryb. Po przestudiowaniu przepisów wszystko wydawało się takie proste... dopóki nie trzeba było tego robić samemu. Ale wszystkie Panie stanęły na wysokości zadania: kroiły, siekały, przyprawiały, gotowały, smażyły i próbowały. A toważyszył im radosny śmiech, dobry nastrój i wspaniała zabawa! Gdy prace kulinarne miały się na ukończeniu, chyba nikt nie mógł się doczekać degustacji. Zwłaszcza, że to były prawdziwe Kulinarne kreacje!

Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje Kulinarne kreacje

Danie główne okazało się być przepyszne! Chrupiące ciasto francuskie i miękkie polędwiczki rozpieszczały podniebienie, a pachnąca ryba dosłownie rozpływała się w ustach! Sycący posiłek uwieńczony był słodkim deserem i lampką wina.

Dziękujemy Maćkowi i Asi, którzy towarzyszyli nam podczas naszych zmagań z nożami i mocno nas wspierali. A tych rozmów, tych wspomnień i wrażeń nie da się opisać... Już nie możemy się doczekać na następny taki wypad! Co jak co, ale ekipę AquaSki Travel to BT Krakus ma  zdecydowanie najlepszą!