AquaSki Travel - co słychać w firmie, czyli aktualności
Wigilia AquaSki Travel
Grudniową porą, kiedy dzień trwa tylko chwilę, a wieczór jest długi i ciemny, tempo życia wcale nie spowalnia. Co prawda, telefony dalej dzwonią, ludzie rezerwują swój udany wypoczynek zimowy, ciągle pojawiają się też nowe promocje. Ale my - AquaSki Travel - w tym całym natłoku zdarzeń, znajdujemy czas na wspólne podzielenie się opłatkiem.
W tym roku spotykając się na uroczystej kolacji, zastaliśmy... pusty stół. Nie było gorącej zupy ani chleba, nie było nawet owoców. Dostaliśmy za to fartuchy, noże i deski - najpierw czekało nas przygotowanie wigilijnych potraw!
Przy kuchennym stanowisku nie było przepisów - wskazówek udzielał nam szef kuchni, Maciek Kopczyński, ze szkoły gotowania Kulinarne Kreacje. Zadaniem było przygotowanie przystawki - sałatki z wędzonym kurczakiem na chrupiącym francuskim toście. Ekipa AquaSki Travel, pod dowódstwem właściciela, Karola Tomczyka, poradziła sobie z tym zadaniem śpiewająco! Co śpiewaliśmy? Oczywiście kolędy, jak to na Wigilię przystoi!
Urodziny Asi
Podczas tegorocznej Wigilii firmowej, świętowaliśmy podwójnie - wznieśliśmy toast nie tylko za pomyślność w Nowym Roku, ale też za zdrowie Joanny Bugajskiej, Kierownik AquaSki Travel. Urodzona w Wigilię, nie ma okazji do świętowania swoich urodzin w biurowym zaciszu. Postanowiliśmy więc dać jej prezent jako pierwsi, chwilę przed jej świętem!
Ale chyba największym prezentem dla nas wszystkich była możliwość oderwania się od rzeczywistości, pogadania o głupotach, pośmiania się i pobycia razem w innych okolicznościach. Takie spotkania powinny odbywać się o wiele częściej niż raz w roku - też jesteście tego zdania?
Gwarancja bezpieczeństwa